Автоматизация на SEO за напреднали с Python

Мастърклас

Времетраене: 8 часа
Дата: 28.04.2024 (неделя)
Локация: Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
Език: Български
Брой участници: до 12

За кого е подходящо това обучение

icon

Обучението е създадено за курсистите от изданията на SERP Acad. и надгражда техните знания и умения, придобити в Академията.

Мастърклас “Автоматизация на SEO за напреднали с Python” е предназначен и за SEO специалисти, които търсят по-нататъшно развитие, чрез съчетание на аналитични умения с програмирането. Python често се използва за разработване на уебсайтове и софтуер, автоматизиране на задачи, анализ на масиви от данни или визуализация на данни.

Обучението е подходящо за разработчици с Python, анализатори на данни и софтуерни инженери и дори за тези, които търсят професионална реализация с помощта на AI.

Формат на семинара

icon

Обучението преминава в теоретична и практическа част. През първата половина курсистите ще се запознаят с работа с променливи, писането на функции, структурни данни и програмни цикли. Ще стане дума за четимост на файлове и data science.

Практическата част ще помогне на участниците да придобият умения в боравене с Large Language Models (LLM), да извеждат факти и ключови думи от статия, както и да извеждат Entities.

Общ преглед

Python е програмен език, който все повече се налага като изключително успешно решение. Неговата гъвкавост и адаптивност, съчетани с ефективното ползване на масиви от данни го превръщат във все по-предпочитан инструмент за програмиране. Ако търсите реализация в сферата на Техническото или Семантично SEO, това без съмнение е перфектното обучение за вас.

Придобиването на знания за работа с променливи, писане на фукции, структури от данни, работа с методи и обработка на данни е изключително важно за бъдещото ви кариерно развитие. А това е обучението, от което се нуждаете!

Лектор

Дидо Григоров

Дидо Григоров е Python програмист и SEO експерт, Head of Content Department на Serpact. Участвал е в множество международни конференции за SEO, digital marketing и програмиране. Любимият му език за програмиране е Python, но е работил и с други езици като Java, Go и C++. През последните години той се занимава активно с Data Science, Machine Learning и AI.

В момента той е студент в престижния Станфордски университет, специалност Artificial Intelligence (в класовете на хора като Christopher Manning, Fei-Fei Li, Andrew Ng), както и учи компютърни науки в University of Applied Sciences в Германия. Очаква се да бъде издадена и книгата му „Introduction to Python with LLMs“ от престижния издател Springer Group. Част е и от организацията на EuroPython 2024.

Serpact

SEO агенция Serpact е основана през 2016 година и днес екипът ѝ се състои от 30 талантливи професионалисти, които работят и се развиват в компанията. Заедно с основателя Никола Минков, всички те са причината Serpact да се превръща в една от водещите SEO агенции в България и Европа, и да се утвърждава на световната сцена.

Към днешна дата екипът на агенцията се гордее с над 2500 успешни SEO проекта, а благодарение на тях печели и 14 международни награди от престижни конкурси като Global Search Awards, European Search Awards, Clutch, Web Excellence Awards, Vega Awards и още.

Голяма част от наградите печелят именно за успехи и постижения със свои клиенти. Такива са наградите с българската хостинг компания ScalaHosting от Vega Awards и WE-Awards.

Курсистите ще:

 1. Научат как да работят с променливи и структури от данни, как се пишат функции;
 2. Разберат за функционирането на програмни цикли;
 3. Получат знания за обработка на данни и Data science – как се работи с най-големите библиотеки, които се използват за обработка на данни – NumPy, Pandas и SciPy;
 4. Усвоят реални умения за работа с LLMs;
 5. Се научат да извеждат факти и ключови думи от статия.

Програма

icon

09:00 – Начало и запознаване

09:20 – Част 1: Въведение в програмирането (теоритична част)
Работа с променливи, писане на фукции, структури от данни, работа с методи
Програмни цикли
Четимост на файлове – как да обработим данните, преди да започнем работа с тях
Обработка на данни с езика Python

11:00 – Кафе пауза

11:20 – Част 2: Въведение в data science (теоритична част)
Data science – как се работи с най-големите библиотеки, които се използват за обработка на данни – NumPy, Pandas и SciPy
Библиотеки за визуализация – Matplotlib и Seaborn
NLP Natural Language Processing
LLM Large Language Models

13:00 – Обедна почивка

14:00 – Част 3: Работа с LLM (практическа част)
Обобщение на статия
Извеждане на факти от статия
Извеждане на Entities

18:00 – Финал


Как да се запишете за обучениeто?

 • За да заявите своето участие в обучението е необходимо да попълните формата за кандидатстване. Ако желаете да закупите курса за свой служител или ви е необходима фактура за фирма, моля, въведете данни на фирмата си в заявката си.
 • На имейла, който подадете във формата, ще получите повече информация относно предстоящите стъпки свързани с вашето обучение, както и проформа фактура за заплащане на таксата.

Цени за обучение:

Цена за един мастър клас

300 EUR

Цена за два мастър класа

500 EUR

  Данни на участника:
  Данни за фактура (по избор):