Семантично SEO

76% от курсистите, завършили SERP Acad.
развиват своята SEO кариера или собствен онлайн бизнес!

Записванията за модула са затворени.

Начало: 16 март 2024

Цена: 1200 лв. с ДДС

Софийски университет „Св. Климент Охридски“ е официален партньор на SERP Acad. и акредитира всички издадени от него удостоверения за следдипломна квалификация, валидни в България и чужбина.

График на лекциите

Тип курсДатиЧасЧасове на датаДен от седмицатаЛекторТип занятияБрой презентации
Semantic SEO16.03.2024от 09:00 до 17:156.5съботаТереза Светославоваонлайн - лекции и дискусии2
Semantic SEO23.03.2024от 09:00 до 17:156.5съботаТереза Светославоваонлайн - лекции и дискусии2
Semantic SEO30.03.2024от 09:00 до 17:156.5съботаТереза Светославоваонлайн - лекции и дискусии3
Изпит06.04.2024от 09:00 до 17:156.5съботаТереза Светославоваприсъствен изпит и дискусии
СтартКафеСтартОбеднаСтартКафеСтартПродължителност на лекция
от 9:00от 10:30 до 10:45от 10:45 до 12:15от 12:15 до 13:30от 13:30 до 15:00от 15:00 до 15:15от 15:15 до 17:15около 1.5 часа

В интернет можете често да срещнете информация относно различни видове маркетингови стратегии, но чували ли сте за контент маркетинг стратегия като част от SEO оптимизацията?

Анализът на ключови думи и създаването на цялостна стратегия за съдържание за SEO цели може да бъде изключително трудоемък процес. Без правилно изградена стратегия, дори и най-добре оптимизираните технически параметри на един уеб сайт няма да се справят с изискванията на търсещите машини.

Със SERP Acad. и курса Next Level SEO ще може да се запознаете с основите на семантичното SEO от международно признат експерт в индустрията.

Ключови думи и теми за SEO оптимизация на сайт: проучване, анализ и избор

При изграждането на успешна контент стратегия, една от най-важните стъпки, през които трябва да преминете, е проучване на ключови думи и фрази. Следващата стъпка е подробен анализ на ключови думи за SEO и подбор на тези от тях, за които искате да класирате сайта си при търсене в Google.

В модула за семантично SEO от курса за начинаещи на SERP Acad. ще може да се запознаете с всички детайли относно изграждането на контент маркетингова стратегия.

Някои от тях са следните:

Проучване на ключови думи – разберете как да го направите правилно.

Проучването на ключови думи може да звучи като лесна задача, но всъщност далеч не е така. То изгражда основата на вашата стратегия за съдържание, а нестабилна основа би довела до лесно пропадане на цялата маркетингова концепция.


В курса Next Level SEO ще научите как правилно да проучите ключови думи, за да придобиете реална представа за това от какво се интересуват и какво вълнува потребителите. След като разберете кои са въпросите, които задават потенциалните ви клиенти, ще можете да предоставите пълноценен отговор, надминаващ очакванията им.

icon

Типове търсения според потребителското намерение

Знаете ли, че начинът, по който е въведена една заявка в Google, може да бъде силно повлияна и да варира в зависимост от намерението на потребителя по време на търсенето? Потребителското намерение (search intent) е важен фактор при планирането на съдържание като част от бизнес план, тъй като видът на публикуваното съдържание ще се измени.

В семантичната част на нашия SEO курс ще научите какви видове цели на търсене съществуват и в кои части от пътешествието на клиента (customer journey) се срещат най-често. Ще си отговорите на въпроси от типа на “Как потребителското намерение определя фазата, в която се намира купувачът?” и “Какво съдържание да създам, за да отговори на очакването на потребителя?”.

Buyer personas (профил на идеален клиент)

Изграждането на различни профили на идеални клиенти (buyer personas) е друг ключов момент при изграждането на SEO стратегия. По време на обучението ще се научите как да изграждате образ на идеален клиент, къде би ви потърсил и как да създадете съдържание, което да резонира с неговата конкретна ситуация и нужда.

Семантично търсене и неговото въздействие върху SEO

По време на курса Next Level SEO ще имате възможност да научите всичко за семантичното търсене и какво е неговото въздействие върху SEO. 

Как помага на търсещия да намери правилното съдържание за неговата специфична заявка? Защо резултатите при търсене на една и съща ключова дума или фраза се различават при двама различни потребителя? Как различават търсачките намерението и целта на търсенето? Това са въпроси, на които ще намерите отговорите заедно със SERP Acad.

icon

Keyword mapping

Keyword mapping-ът е част от създаването на SEO стратегия за съдържание, което представлява визуална карта на вече избраните ключови думи. По време на обучението ще се запознаете с правилния подход за мапинг, за да улесните процеса и да създадете ефективна стратегия без пропуски.

В семантичната част на нашия SEO курс ще научите какви видове цели на търсене съществуват и в кои части от пътешествието на клиента (customer journey) се срещат най-често. Ще си отговорите на въпроси от типа на “Как потребителското намерение определя фазата, в която се намира купувачът?” и “Какво съдържание да създам, за да отговори на очакването на потребителя?”.

Съставяне на клъстеризация

Какво е семантичното ядро и как помага клъстеризацията за структурата на целия уеб сайт? Как се групират подбраните ключови думи и как помага това на посетителите на страниците и сайтовете? Може ли да просъществува една стратегия за съдържание без предвидени клъстери и теми? Дидо Григоров ще отговори на тези и на още много други въпроси в курса Next Level SEO.

Често задавани въпроси

Тереза Светославова ще бъде лектор на третия модул от SEO академията. Тя ще предаде на курсистите семантичната част и анализа на ключови думи за SEO.

Лекциите по Semantic SEO ще се провеждат през уикендите, в съботни дни. Mодулът се състои три онлайн лекции и присъствен изпит, чиято локация ще бъде Стопански факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Детайли относно точните дати и времетраене на всяка лекция ще намерите в графика на Модул 3: Семантично SEO.

SEO курсът, организиран от SERP Acad., е подходящ както за начинаещи, така и напреднали в SEO сферата. Той ще бъде полезен на всеки, който желае да надгради уменията си в стратегирането и създаването на съдържание за уеб сайтове.

Да, всички курсисти ще получат достъп до видео записи на лекциите, които ще могат да гледат в удобно за тях време. 

Възползвайте се от цялостно обучение като изберете "Пакет от всички модули". С този пакет получавате още:

Абонирайте се и следете всички новости около

SERP Acad.!

icon