Анализ на ключови думи и стратегия за съдържание за SEO

Начало: Януари 2023

съдържание. Анализ на ключови думи и стратегия за съдържание за SEO

В интернет можете често да срещнете информация относно различни видове маркетингови стратегии, но чували ли сте за контент маркетинг стратегия като част от SEO оптимизацията?

Анализът на ключови думи и създаването на цялостна стратегия за съдържание за SEO цели може да бъде изключително трудоемък процес. Без правилно изградена стратегия, дори и най-добре оптимизираните технически параметри на един уеб сайт няма да се справят с изискванията на търсещите машини.

Със SerpAcad и курса Next Level SEO ще може да се запознаете с основите на семантичното SEO от международно признат експерт в индустрията.

Ключови думи и теми за SEO оптимизация на сайт: проучване, анализ и избор

При изграждането на успешна контент стратегия, една от най-важните стъпки, през които трябва да преминете, е проучване на ключови думи и фрази. Следващата стъпка е подробен анализ на ключови думи за SEO и подбор на тези от тях, за които искате да класирате сайта си при търсене в Google.

В модула за семантично SEO от курса за начинаещи на SerpAcad ще може да се запознаете с всички детайли относно изграждането на контент маркетингова стратегия.

Някои от тях са следните:

Проучване на ключови думи – разберете как да го направите правилно.

Проучването на ключови думи може да звучи като лесна задача, но всъщност далеч не е така. То изгражда основата на вашата стратегия за съдържание, а нестабилна основа би довела до лесно пропадане на цялата маркетингова концепция.


В курса Next Level SEO ще научите как правилно да проучите ключови думи, за да придобиете реална представа за това от какво се интересуват и какво вълнува потребителите. След като разберете кои са въпросите, които задават потенциалните ви клиенти, ще можете да предоставите пълноценен отговор, надминаващ очакванията им.

icon

Типове търсения според потребителското намерение

Знаете ли, че начинът, по който е въведена една заявка в Google, може да бъде силно повлияна и да варира в зависимост от намерението на потребителя по време на търсенето? Потребителското намерение (search intent) е важен фактор при планирането на съдържание като част от бизнес план, тъй като видът на публикуваното съдържание ще се измени.

В семантичната част на нашия SEO курс ще научите какви видове цели на търсене съществуват и в кои части от пътешествието на клиента (customer journey) се срещат най-често. Ще си отговорите на въпроси от типа на “Как потребителското намерение определя фазата, в която се намира купувачът?” и “Какво съдържание да създам, за да отговори на очакването на потребителя?”.

Buyer personas (профил на идеален клиент)

Изграждането на различни профили на идеални клиенти (buyer personas) е друг ключов момент при изграждането на SEO стратегия. По време на обучението ще се научите как да изграждате образ на идеален клиент, къде би ви потърсил и как да създадете съдържание, което да резонира с неговата конкретна ситуация и нужда.

Семантично търсене и неговото въздействие върху SEO

По време на курса Next Level SEO ще имате възможност да научите всичко за семантичното търсене и какво е неговото въздействие върху SEO. 

Как помага на търсещия да намери правилното съдържание за неговата специфична заявка? Защо резултатите при търсене на една и съща ключова дума или фраза се различават при двама различни потребителя? Как различават търсачките намерението и целта на търсенето? Това са въпроси, на които ще намерите отговорите заедно със SerpAcad.

icon

Keyword mapping

Keyword mapping-ът е част от създаването на SEO стратегия за съдържание, което представлява визуална карта на вече избраните ключови думи. По време на обучението ще се запознаете с правилния подход за мапинг, за да улесните процеса и да създадете ефективна стратегия без пропуски.

В семантичната част на нашия SEO курс ще научите какви видове цели на търсене съществуват и в кои части от пътешествието на клиента (customer journey) се срещат най-често. Ще си отговорите на въпроси от типа на “Как потребителското намерение определя фазата, в която се намира купувачът?” и “Какво съдържание да създам, за да отговори на очакването на потребителя?”.

Съставяне на клъстеризация

Какво е семантичното ядро и как помага клъстеризацията за структурата на целия уеб сайт? Как се групират подбраните ключови думи и как помага това на посетителите на страниците и сайтовете? Може ли да просъществува една стратегия за съдържание без предвидени клъстери и теми? Дидо Григоров ще отговори на тези и на още много други въпроси в курса Next Level SEO.

Често задавани въпроси

Никола Минков, Борислав Арапчев и Дидо Григоров ще бъдат лекторите в Next Level SEO през 2023 г. Дидо Григоров ще се фокусира върху семантичната част и анализа на ключови думи за SEO.

SEO курсът, организиран от Serpact Academy, е подходящ както за начинаещи, така и напреднали в SEO сферата. Той ще бъде полезен на всеки, който желае да надгради уменията си в стратегирането и създаването на съдържание за уеб сайтове.

Ако желаете да се регистрирате за участие в курса Next Level SEO през октомври, е необходимо да заявите желанието си предварително. Може да достъпите формата за записване от началната ни страница и да впишете данните си за контакт.

Занятията ще се състоят от онлайн и присъствени лекции, датите на които ще бъдат обявени непосредствено след приета кандидатура. Присъствените лекции и изпити ще бъдат проведени в Стопански факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски”.

Искате да станете

SEO Експерт?

icon