Link Building и Off-Page оптимизация

76% от курсистите, завършили SERP Acad.
развиват своята SEO кариера или собствен онлайн бизнес!

Налични места за модул „CPS“: 2

Начало: 13 април 2024

Цена: 600 лв. с ДДС

Софийски университет „Св. Климент Охридски“ е официален партньор на SERP Acad. и акредитира всички издадени от него удостоверения за следдипломна квалификация, валидни в България и чужбина.

График на лекциите

Тип курсДатиЧасЧасове на датаДен от седмицатаЛекторФорматБрой презентации
CPS13.04.2024от 09:00 до 17:156.5съботаБорислав Арапчевонлайн - лекции и дискусии2
CPS27.04.2024от 09:00 до 17:156.5съботаБорислав Арапчевонлайн - лекции и дискусии2
CPS11.05.2024от 09:00 до 17:156.5съботаБорислав Арапчевонлайн - лекции и дискусии3
Изпит18.05.2024от 09:00 до 17:156.5съботаБорислав Арапчевприсъствен изпит и дискусии
СтартКафеСтартОбеднаСтартКафеСтартПродължителност на лекция
от 9:00от 10:30 до 10:45от 10:45 до 12:15от 12:15 до 13:30от 13:30 до 15:00от 15:00 до 15:15от 15:15 до 17:15около 1.5 часа

Content Promotion Strategy (CPS или стратегия за промотиране на съдържание) е звеното, което надгражда техническата и семантичната оптимизация за търсещи машини (SEO).

Като част от курса ни за SEO, разработихме цялостен модул посветен на CPS, обхващащ off-page оптимизация и link building стратегии. Вижте какво може да научите по време на модула от SERP Acad. за стратегия за промотиране на съдържание.

Какво е link building (изграждане на линкове)?

Link building представлява изграждане на входящи линкове към вашия сайт. Методът може да срещнете изписан и като “линк билдинг”. Това е неизменна част от всеки един цялостен SEO план, която е тясно обвързана както с техническото SEO, така и със анализа на ключови думи и стратегия за съдържание за SEO.

 

Изграждането на връзки от външни сайтове към страници от вашия има за задача да подаде сигнал към търсачките, че сайтът ви е с високо ниво на E-A-T (експертиза, авторитет и достоверност). Това от своя страна, в съчетание с правилно изградена SEO стратегия, допринася за класирането на страниците на по-предни позиции в SERP (Search Engine Results Pages).

Как се променя изграждането на линкове през времето?

Един известен цитат гласи: “Този, който забравя историята, е обречен да я повтори.” Това важи с пълна сила и в SEO сферата. Затова е редно да се запознаем с промените, които претърпява и изграждането на връзки през времето.

Линк билдинг стратегиите се появяват още в зората на оптимизацията за търсещи машини. Минавайки през уеб пръстени и ферми за линкове, практиките за изграждане на входящи връзки достигат и до ерата на гост-публикациите (guest blogging) и платените линкове. 

Всички тези промени в развитието в практиките и стратегиите са предизвикани от непрекъснатите подобрения на Google и други търсещи машини, които целят да постигнат по-качествено потребителско изживяване.

Ефективни стратегии при изграждането на линкове

Границата между успешната стратегия за линк билдинг и нарушението на правилата на търсачките е изключително тънка. Затова, ако имате интерес към създаването на стратегии за промотиране на съдържание, трябва да се запознаете с основните фактори, които оказват позитивно и негативно влияние.

Ето и някои от нещата, които може да научите по време на курса на обучение, организиран от SerpAcad:

Какво е off-page оптимизация?

Off-page SEO оптимизация (или външно SEO) е събирателен термин за всички дейности, които не спадат към техническата или семантичната оптимизация. Отнася се до усилията, които полагате, за да подобрите ранкинга на сайта, но които извършвате извън самия сайт

Често хората използват термините off-page оптимизация и link building като взаимнозаменяеми. Въпреки че външното SEO е до голяма степен повлияно от линк билдинга, то не се ограничава единствено до него.

В SERP Acad. ще научите как да използвате Google Business Profile (GBP) на ваша страна, как да създадете и валидирате обект, каква информация е необходимо да попълните и ще получите още много полезни знания.

Освен това ще участвате в теоретични и практически занятия, за да усъвършенствате анализа на линк профилите на конкурентите ви и да изградите подходяща стратегия за конкретния бизнес и сайт. Ще придобиете нови знания за това кои входящи линкове са зловредни и как да ограничите влиянието им върху сайта ви.

Защо off-page оптимизацията има значение?

Off-page оптимизацията е важна за подобряването на ранкинг сигналите извън самия сайт, отговорни за популярността, тематичността, авторитета и достоверността му. Чрез нея допринасяте за подобряването на Page Rank (PR) на сайта ви, който е важен фактор за изкачване в класациите в SERP.

Как да повишите SEO параметъра авторитет на домейна?

Domain Authority (DA или авторитет на домейна) е важен параметър за SEO, който ви дава възможност да предвидите ранкинга на сайта ви в SERP. Колкото по-висок е авторитетът, толкова по-голям шанс имате да излезете на предни позиции.

В SEO модулите на SERP Acad. ще научите всичко за DA и как да повишите резултата му чрез off-page оптимизация:

Често задавани въпроси

Част от темите, които са включени в учебната програма са:

  • Link building и стратегии при изграждането на линкове;
  • Анализ и премахване на зловредни връзки;
  • Оff-page оптимизация (или външно SEO).

Разширена информация ще намерите в страницата на Модул: CPS.

Борислав Арапчев е лектора на последния модул от SERP Acad. Той ще говори за Content Promotion Strategies (CPS), link building и off-page SEO.

Модулът се състои от три онлайн лекции и присъствен изпит, които се провеждат през уикендите.
Детайли относно точните дати и времетраене на всяка лекция ще намерите в графика на CPS модула.

CPS модулът, организиран от SERP Acad., е подходящ както за начинаещи, така и напреднали в SEO сферата. Ще бъде полезен на всеки, който желае да надгради уменията си в създаването на стратегии за промотиране на съдържание и изграждане на входящи линкове към уебсайтове.

Възползвайте се от цялостно обучение като изберете "Пакет от всички модули". С този пакет получавате още:

Абонирайте се и следете всички новости около

SERP Acad.