Въвеждащ SEO курс

Период: януари 2025

76% от курсистите, завършили SERP Acad.
развиват своята SEO кариера или собствен онлайн бизнес!

Записванията за модула са затворени.

Начало: 13 януари 2024

Цена: 600 лв. с ДДС

Софийски университет „Св. Климент Охридски“ е официален партньор на SERP Acad. и акредитира всички издадени от него удостоверения за следдипломна квалификация, валидни в България и чужбина.

График на лекциите

Тип курсДатиЧасПродължителностДен от седмицатаЛектор/иФорматБрой презентации
Въвеждащ13.01.2024от 09:00 до 17:156.5съботаНикола Минков и Евгени Йордановонлайн - лекции и дискусии2
Въвеждащ20.01.2024от 09:00 до 17:156.5съботаЕвгени Йордановонлайн - лекции и дискусии2
Въвеждащ27.01.2024от 09:00 до 17:156.5съботаЕвгени Йордановонлайн - лекции и дискусии3
Изпит03.02.2024от 09:00 до 17:156.5съботаЕвгени Йордановприсъствен изпит и дискусии
СтартКафеСтартОбеднаСтартКафеСтартПродължителност на лекция
от 9:00от 10:30 до 10:45от 10:45 до 12:15от 12:15 до 13:30от 13:30 до 15:00от 15:00 до 15:15от 15:15 до 17:15около 1.5 часа

Потопете се в света на оптимизацията на търсещите машини (SEO) и дайте старт на новата си успешна кариера с нашия въвеждащ модул за начинаещи.

В рамките на лекциите от “Entry” модула ще придобиете всички основни знания, които ще ви послужат като стабилна основа за успешно кариерно развитие в SEO индустрията. Уменията, които ще придобиете по време на този модул, са напълно достатъчни, за да продължите в следващите нива на академията.

Какво ще научите във въвежащия модул на SERP Acad. “Въведение в SEO”:

Ще научите откъде тръгва SEO

Целта на тази част от модула е да научите какво е SEO, откъде започва то и как работят търсачките. 

Ще разберете какво се случва след въвеждането на ключови думи в търсачката. Ще си отговорите на въпроси като “Как функционира конкретната търсеща машина, за да предостави най-полезните за потребителя резултати (SERP)?” и много други.

По този начин ще улесним разбирането ви относно работата на търсачките, поведението на потребителя и класирането на сайта ви.

Организираното от SERP Acad. въведение в SEO сферата ще ви запознае с кратка и увлекателна част от историята на интернет пространството и това, което го прави истински функционално – търсещите машини. 

Какво всъщност е SEO - всичко, което трябва да знаете

Това е частта, в която ще се запознаете с истинската същност на SEO. Откъде изобщо трябва да започнем, когато мечтаем за по-добро класиране в Google

Вече знаете как работят търсачките при въвеждане на заявка. Сега е моментът да научите и какви са видовете техники на оптимизация, които да внедрите, за да се появят страниците ви в отговор на заявката.

Завръщане към основите: параметри, компоненти и терминология

За изграждането на успешна стратегия за SEO оптимизация влияят редица фактори, измежду които добавянето на релевантни ключови думи и фрази, бързина на зареждане, препратки от външни сайтове към вашия сайт и още много други.

Преди да пристъпите към това обаче, е необходимо да се запознаете с основните параметри, компоненти и терминология, които ще направят цялата картина по-ясна и разбираема. 

В курса ни за основи на SEO ще обясним всеки детайл така, че да разберете какво представлява и как работи. Ще научите каква роля играят различните елементи в класирането на сайта и как да ги използвате успешно в оптимизирането на даден сайт.

Ето и някои от тях:

Как да подготвите вашия сайт за постигане на добри резултати?

За да класирате сайта си в първите резултати на SERP, трябва да го направите лесен за навигиране. Във въвеждащия модул ще научите кои са основните стъпки в изграждането на функционална уеб сайт архитектура.

Интернет пространството може да бъде сравнено с една огромна карта на света, а търсачките – с GPS, който ви помага да достигнете крайната си дестинация. Ако продължим да развиваме тази аналогия, ще видим как сайтовете се превръщат в градове, а URL адресите на различните страници – координатите на точката, до която трябва да достигнем.

Ключов момент при постигане на добро класиране в SERP е да направите града (сайта) си лесен за навигиране, а адресите удобни и достъпни, както за посетителите, така и за търсачките. В този модул ще научите именно това, но не чрез аналогия, а чрез назоваване на нещата с истинските им имена.

Научете как да оптимизирате електронен (онлайн) магазин

В модула ни за основи на SEO ще научите кои са основните компоненти на електронните магазини, както и кои са работещите стратегии за оптимизацията им.

Почти 24% от онлайн поръчките са направени благодарение на органичния трафик. Според статистиките, почти половината от потребителите, които посещават даден онлайн магазин, го намират благодарение на търсене в Google

Всеки предприемач с онлайн магазин желае да осъществи по-голям брой продажби и да генерира по-големи печалби. А какъв по-добър начин да го постигнем от това потенциалните ни клиенти да видят продуктите ни на първи позиции като резултат от търсенето в Google?

Добрите резултати изискват точни измервания

Във въвеждащия модул на SERP Acad. ще откриете отговори по следните теми:

Независимо колко големи усилия полагаме, за да изведем сайта си на предни позиции, всичките те ще се окажат неуспешни, ако нямаме изградена стратегия за измерване на реални резултати.

В сферата на SEO е важно да използваме точни метрики и надеждни резултати, за да следим развитието на всеки проект.

Съществува ли SEO отвъд Google?

Google безспорно е най-разпространената търсеща машина в света на търсачките, но курсът от SERP Acad. предлага поглед и над други източници на органичен трафик.

Освен известните Bing и Yandex, може да срещнете и по-нестандартно изглеждащи формати като YouTube и Pinterest, които също допринасят с повишаване на видимостта на бизнеса ви. 

Развитие или статичност?

Ако търсите успех в сферата на SEO оптимизацията, е необходимо да продължите да развивате уменията и знанията си постоянно.

За да сте винаги подготвени за всяка промяна от света на SERP, вие ще получите:

Оптимизацията за търсещи машини се променя всеки ден благодарение на екипи от експерти, които се стремят да предоставят най-доброто потребителско изживяване.

За истински добри и дълготрайни резултати е необходимо да следите всички актуализации, промени и непрекъснато обновяваната полезна информация в света на SEO.

За да сме ви максимално полезни, създадохме и обновени модули за различните видове SEO:

Често задавани въпроси

Модулът от SERP Acad. за въведение в основите на SEO ще води Евгени Йорданов, експерт в дигиталния меркетинг, eCommerce и SEO.

Модулът “Въведение в SEO” покрива знания от начално ниво. Подходящ е за всеки, който иска да се запознае с основите на оптимизацията за търсещи машини или желае да си ги припомни.

За да се запишете за участие във въвеждащия модул на SERP Acad., е необходимо да го изберете като отделен курс или като част от цялостния ни пакет. След като въведете нужната информация и завършите поръчката, ще получите имейл с потвърждение и информация относно лекции и занятия.

Всички модули, предлагани от SERP Acad., се състоят под формата на онлайн лекции,  присъствени занятия и финални изпити. Можете да вземете участие в онлайн лекциите от предпочитана от вас локация, а за присъствените ще е необходимо да посетите университета “Св. Климент Охридски” в гр. София.

Възползвайте се от цялостно обучение като изберете "Пакет от всички модули". С този пакет получавате още:

Абонирайте се и следете всички новости около

SERP Acad.!

icon