Курс за техническо SEO за начинаещи

76% от курсистите, завършили SERP Acad.
развиват своята SEO кариера или собствен онлайн бизнес!

Записванията за модула са затворени.

Начало: 10 февруари 2024

Цена: 960 лв. с ДДС

Софийски университет „Св. Климент Охридски“ е официален партньор на SERP Acad. и акредитира всички издадени от него удостоверения за следдипломна квалификация, валидни в България и чужбина.

График на лекциите

Тип курсДатиЧасЧасове на датаДен от седмицатаЛекторФорматБрой презентации
Technical SEO10.02.2024от 09:00 до 17:156.5съботаДеян Стояновонлайн - лекции и дискусии2
Technical SEO17.02.2024от 09:00 до 17:156.5съботаДеян Стояновонлайн - лекции и дискусии2
Technical SEO24.02.2024от 09:00 до 17:156.5съботаДеян Стояновонлайн - лекции и дискусии3
Изпит09.03.2024от 09:00 до 17:156.5съботаДеян Стояновприсъствен изпит и дискусии
СтартКафеСтартОбеднаСтартКафеСтартПродължителност на лекция
от 9:00от 10:30 до 10:45от 10:45 до 12:15от 12:15 до 13:30от 13:30 до 15:00от 15:00 до 15:15от 15:15 до 17:15около 1.5 часа

SEO оптимизацията (или оптимизация за търсещи машини) е една от често пренебрегваните основи на дигиталния маркетинг. Тя се състои от няколко основни елемента, един от които е техническото SEO. 


Запознайте се с част от темите, които SERP Acad. включва в техническия панел на курса си Next Level SEO и направете първата крачка към вашата SEO специализация.

Подобрете индексирането и възможността за обхождане

Трите основни процеса на работа на една търсеща машина са обхождане, индексиране и предоставяне на резултати. В случай че обхождането и индексирането от страна на Google или друга търсачка е възпрепятствано, то това оказва огромно влияние върху показването на резултат в SERP (Search Engine Results Page).

 

В техническия панел на SERP Acad. може да се запознаете с всички стъпки, които може да предприемете за подобряването на възможността за обхождане и индексиране на уеб сайтове. Научете как да създавате и оптимизирате XML sitemap и robots.txt файлове, за да улесните търсачките в откриването и разпознаването на полезното съдържание на вашия сайт. 

Как се прави SEO оптимизация?

Кратък отговор на въпроса “Как се прави SEO оптимизация?” не съществува. Причината за това е, че търсачките са софтуери, програмирани да засичат над 200 обявени (и още стотици необявени) сигнали, чрез които определят на коя позиция да класират дадена страница или сайт. 

 

SEO оптимизирането се свежда до перфектна синхронизация между набор от различни стратегии. Тези стратегии имат една обща цел – да изведат даден уеб сайт на предни позиции в търсачките при подаване на определена заявка от страна на потребителя и да подобрят конверсиите му.

 

Една от основите на успешната SEO стратегия е техническата част на SEO. Техническото SEO има за задача да гарантира, че сайтът отговаря на всички технически изисквания (сигнали), за да се подобри органичното класиране на уеб сайта. То се състои от много елементи, включително индексиране и обхождане, бързина, микроданни и други.

Счупени линкове, редиректи и дубликати

Счупените линкове, редиректи и дубликати са едни от най-често срещаните и много сериозни фактори, които дават сигнал на търсачките, че сайта не отговаря на изискванията за добро потребителско изживяване. Също така изразходват ценен бюджет за обхождане (crawl budget), който в последствие може да не достигне за други по-важни страници.

SERP Acad. ще отговори на въпроса “Как да оправя грешка 404” и ще помогне на курсистите да разберат как да идентифицират и коригират счупени линкове, редиректи и дубликати.

icon

Бързина на зареждане

Всички знаят колко важна е бързината на зареждане на един уеб сайт от потребителска гледна точка. Според проучвания, потребителите изчакват максимум от 2 до 3 секунди да се зареди даден сайт, като типът му оказва влияние върху периода на изчакване. Но знаете ли че скоростта на зареждане също пряко влияе и върху видимостта ви в страницата с резултати?


По време на този курс на обучение ще бъдат обяснени основните фактори, влияещи на скоростта на зареждане на един сайт. Ще се научите как да подобрите тези параметри, за да се подобри видимостта ви при търсене и за да останат посетителите ви доволни от потребителското си преживяване.

Структурирани данни

Може би вече сте чували за термини като Structured Datа, Schema.org и Rich Snippets и знаете за какво служат те. А може би ги срещате за първи път и искате да научите повече за тях. При всички случаи, техническият модул по SEO оптимизиране ще влее яснота и надгради знанията ви.


С нашите уроци по SEO оптимизация ще научите как да улесните търсачките в разбирането им на вашия сайт, как да тествате страниците си, както и основните типове маркировки и техните съответни свойства и предназначение.

SEO оптимизация на сайт за мобилни устройства

Всеки бизнес се нуждае от сайт, който е удобен за ползване чрез мобилно устройство. С развитието на технологиите, хора по цял свят използват смартфони не само за удоволствие, а и за покупки, резервации, бизнес комуникация и други.

Ето и трите основни причини да оптимизирате сайта си за удобно ползване от мобилни устройства:

Елементи на професионалния SEO курс

Нашият курс по SEO цели да обучи нови, добри SEO специалисти, готови да започнат работа с реални проекти. Ние знаем, че за да бъде един SEO курс наистина професионален и качествен, той трябва да съдържа разнообразни елементи.

Ето защо включихме и следните елементи като част от курса, които да допринесат за развитието на курсистите:

Често задавани въпроси

Деян Стоянов ще бъде лектор на втория модул от SEO академията – Техническо SEO.

Първият акредитиран SEO курс в България е подходящ за начинаещи и напреднали в SEO сферата, студенти и работещи, както и за професионалисти в сферата на програмиране, дигитален маркетинг и E-Commerce.

Занятията ще се състоят от онлайн лекции, чиито дати ще бъдат обявени чрез имейл след като се запишете в курса. В края на всеки модул ще се провеждат присъствени лекции в Стопански факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски”, гр. София.

Възползвайте се от цялостно обучение като изберете "Пакет от всички модули". С този пакет получавате още:

Абонирайте се и следете всички новости около

SERP Acad.!

icon