Тереза и Доника за кариерното си развитие след SERP Acad. 2022

SERP Acad. се роди от една идея – да предадем добрите практики от SERP света на талантливи и ентусиазирани хора, търсещи своето развитие в SEO. Горди сме да заявим, че 71% от завършилите SERP Acad. 2022 в момента успешно развиват своята SEO кариера! Това означава, че сме на правилния път и ни мотивира да усъвършенстваме и развиваме изданията на SERP Acad. ежегодно.

Ние знаем, че резултатите в SEO отнемат известно време, за да създадат очакваната промяна, както при бизнесите, така и при експертите.

За това днес искаме да ви срещнем с две дами, които се впуснаха в приключението, наречено SERP Acad., и към този момент SEO се превърна в тяхно ново приключение, давайки им възможност да се преквалифицират изцяло.

Малко след края на първото издание на SERP Acad. от 2022 година, Тереза Алексиева и Доника Митева станаха част от екипа на Serpact.

Запознайте се с техния път в SERP Acad, какво мотивира стартират обучението, какви трудности срещнаха и какво ги спечели, за да променят посоката на своето професионално развитие.

Пътя на Тереза от SERP Acad. до Serpact

Тереза, как избра SEO обучението на SERP Acad.?

Не ми се наложи да избирам академията, тя просто се появи в най-правилния момент за мен, в който имах нужда да сглобя парчетата от пъзела. Имах дълга практика като копирайтър и добри познания по семантично SEO, които вече прилагах за клиенти. Знаех, че това е пътят, но ми се губеше връзката с техническата част и стратегията за промотиране на съдържание. И така – академията се появи, а с нея и връзката. 🙂

Срещна ли предизвикателства по време на обучението?

Няма да лъжа, не ми беше лесно по време на обучението – но нито съм искала да ми е лесно, нито съм го очаквала. Курсът беше структуриран така, че да дава едновременно теоретични и практически познания. Именно практиката е това, което ми даде увереност, че теорията не е толкова зловеща, колкото може да изглежда.

Тереза Алексиева по време на лекция в SERP Acad. 2022

Ще ни споделиш ли няколко думи за дипломирането?

Дипломирането беше точно в стила на SERP Acad. и менторите на академията – емоционално, лично и нестандартно. Не лист хартия, а персонално отправено послание, насока и внимание. А това, в крайна сметка, е по-важно от всичко останало.

Какво постигна след успешното преминаване на SERP Acad.?

Постигнах не само по-голяма яснота за SEO, а и по-голяма яснота за това накъде искам да тръгна в живота. При това не само като професия, а като професионален стандарт, като визия и култура на работа и като хора, с които да вървиш напред и да се чувстваш в правилната компания. За мое огромно щастие, екипът на Serpact явно видя в мен това, което и аз видях в тях – смисъл. И така, днес имам късмета Академията за мен да продължава всеки ден!

Вижте какво още ни сподели Тереза за обучението на SERP Acad.:

Доника споделя защо избра SERP Acad. и как стана част от Serpact

Доника, как избра SEO обучението на SERP Acad.?

В началото на 2022 поставих лична цел да развия SEO знанията си и да се преквалифицирам, но тогава все още не бях начертала ясен път, по който да вървя. Имах умения по On-page оптимизация от предишни курсове и практиката ми като уеб администратор, но пък много базови познания за останалите звена на SEO.

Почти веднага, след като разбрах за старта на академията се записах и бях сигурна, че ще ми помогне да постигна годишната си цел.

Срещна ли предизвикателства по време на обучението?

По време на академията успях да тествам себе си и проверя дали наистина оптимизацията на търсещи машини е моето нещо или не. Признавам, че не беше лесно начинание да съчетавам работа на пълно работно време с толкова интензивен курс и подготовката за изпитите. Имах не една безсънна нощ, но смятам, че всички усилия си заслужаваха.

Доника Митева по време на лекция в SERP Acad. 2022

Какво се промени след края на курса и смяташ ли, че постигна личната си цел?

Деня на дипломирането от курса беше силно емоционален за мен. Щастието от положените усилия и резултата от тях, а и нотката на тъга от раздялата с курсистите и лекторите бяха на лице. В продължение на два месеца прекарахме дълги лекционни вечери, в които се създаде едно сплотено малко общество, съставено от разноцветни личности, но пък водени от една цел – развитие в света на SEO.

А след края на обучението, благодарение на SERP Acad., получих възможност да променя работната си позиция и да започна работа в SEO агенция Serpact. От курсист на академията се включвам в екипа по организацията на SERP Acad. и съм щастлива, че продължавам да награждам наученото.

В края на годината се обръщам назад и с гордост смея да кажа, че постигнах целта си.

Какво още ни сподели Доника за обучението в SERP Acad.:

Станете следващите успешни SEO специалисти

Запознахме ви с две дами, които преминаха на следващото професионално ниво. Те са малка част от квалифицираните специалисти, които завършиха SERP Acad. 2022.

Споделяме нашите искрени благодарности към Тереза и Доника за положените усилия и за това, че ни се довериха в това предизвикателство!
За нас е удоволствие, че можем да ги наречем част от семейството на SERP Acad. и още повече част от Serpact.

Ако и вие сте в търсене на липсващите връзки между различните звена на SEO или в края на годината поставяте личните си цели за 2023, все още имате време за изберете SERP Acad. за своята кариерна стълба.

Второто издание на SERP Acad. стартира на 14 януари 2023 и очаква своите нови курсисти. Ще се радваме да се видим там!

Предлагаме различни възможности от SEO модули, които можете да разгледате.

Подобни статии