Serpact-Academy-Next-Level-SEO-22-Final

SerpAcad бележи края на курса Next Level SEO (Entry Level) за 2022

На 19.06.2022 г. завърши първият SEO (Search Engine Optimization) курс в България, предлагащ сертификат с акредитация за следдипломна квалификация.

Serpact-Academy-Final-22

Какво е Serpact Academy?

Serpact е международно разпозната SEO агенция, която започна ново предизвикателство през април: Serpact Academy – първата SEO академия в България с международно признат сертификат. Лекторите и организатори Никола Минков, Лариса Иванова, Борислав Арапчев и Дидо Григоров работиха в тясно сътрудничество със Софийски Университет “Св. Климент Охридски”, за да удостоверят курсистите за успешното им преминаване през курса Next Level SEO Entry Level.

Партньори на SerpAcad бяха Българска Е-Комерс Асоциация, E-commerce Success Foundation, както и медиите BTV Media Group и 24 Часа. Ahrefs, един от най-популярните софтуери за анализ и оптимизация за търсачки, предостави на курсистите безплатен достъп за всички инструменти от пакета. Заедно със спонсора 6th Sense Aesthetic Center, те допринесоха за развитието на SEO общността в България, помагайки на младите специалисти да надградят знанията и уменията си.

Никола Минков, CEO на Serpact

“За мен това беше едно приключение и препускане между различните аспекти на SEO. Академия се възприема някак си “сухо”. Смятам, че се опитахме и успяхме да я направим динамична, с емоция и душа. Всеки от записалите се беше отделен проект за мен, с негов подход, с негов метод и разбиране. Това ме направи истински щастлив, защото SEO е философия, както каза Теди Петкова, и само индивидуалното разглеждане на даден проект дава възможност за успех извън рамките на стандартите.”

Serpact-academy-diploms

За курса Next Level SEO (Entry Level)

Курсът се фокусира върху основите на техническото и семантичното SEO и върху стратегиите за промотиране на съдържание. Той бе разделен на 3 модула, които се състояха от онлайн теоретични лекции и завърши с практическо задание, присъствена лекция и устен изпит.

Никола Минков, CEO на Serpact, започна първия модул от курса с техническа оптимизация. Последва Дидо Григоров, Head of Content & Semantic SEO в Serpact, който измести фокуса върху семантичната част. За третия модул от курса, лектор беше Борислав Арапчев, SEO стратег в Serpact, който внесе яснота относно добрите практики в CPS (Content Promotion Strategy).

serpact-academy-lekcii

Борислав Арапчев, SEO стратег в Serpact

“Бих искал лично да благодаря на всички курсисти, участвали в Академията на Serpact. Бях искрено удивен и приятно изненадан от старанието им, резултатите им и вникването в материята. Само може да радва тяхното усърдие и това, че бавно, методично и целенасочено работиха и показаха много добро ниво на усвояване на знания.

Нашият обучителен курс е изграден на базата на реална работа по проекти. Информацията в него е изцяло практическа и се използва от нас ежедневно. Именно тези методи и похвати прилагаме за нашите клиенти и именно те ни носят награди и международно признание.”

Какво се случи по време на курса и какво следва?

Участие в курса взеха 40 ентусиасти от различни сфери на онлайн бизнеса. Всички изразиха благодарността си, а някои креативно споделиха впечатленията си от курса.

Специални гост-лектори за присъствените лекции бяха:

Евгени Йорданов, експерт по дигитален маркетинг и SEO
Evgeni-Yordanov-Serpacad

  • Огнян Младенов, символ на SEO в България

Ognqn-Mladenov-Serpacad

  • Теодора Петкова, филолог и семантично гуру

Teodora-Petkova-Serpacad

  • Жанет Найденова, председател на Българска Е-Комерс Асоциация

Janet-Naidenova-Serpacad

За финал на курса, Жанет Найденова заля специалистите с лавина от практична информация от сферата на E-commerce. Курсистите получиха сертификати за преминаване на курса Next Level SEO.

Лариса Иванова, Video & SMM Manager в Serpact

“Академията надмина всякакви очаквания за това как ще бъде възприета и дали ще е подходяща в своя малко по-личен формат. Малкото SEO общество, което се роди в рамките на курса доказва колко ценно може да бъде едно такова изживяване. За мен е истинско удоволствие да положим началото на една нова и изпълнена с ентусиазирани, млади експерти среда, която ще се разраства с всяка следваща година!”

Какво да очаквате от SerpAcad?

Краят на първия курс обаче далеч не бележи края на академията. Serpact планира стартиране на Advanced Level SEO (SEO курс за напреднали), за който може да очаквате повече информация скоро. Поради висок интерес се очаква да бъде организиран и нов курс за начинаещи през 2023 година.

Подобни статии